Skip to content

Misi Kami

Menjadi peneraju dalam memperkenalkan mekanisma pembiayaan kesihatan yang inovatif dalam usaha meningkatkan akses, menambah nilai dan keberkesanan penjagaan kesihatan untuk Malaysia

Mewujudkan pasaran yang sihat dan kompetitif untuk sebarang mekanisme pembiayaan kesihatan dengan beroperasi sebagai organisasi yang cekap dan efisien serta menjadi penanda aras kepada lain-lain syarikat tempatan dengan fungsi yang sama

Melaksanakan mekanisma dan sumber pembiayaan kesihatan yang saksama , efektif dan efisien sebagai tambahan kepada mekanisma dan sumber pembiayaan kerajaan agar perkhidmatan kesihatan yang kukuh untuk komuniti dapat dilestarikan

Meluaskan akses perkhidmatan penjagaan kesihatan yang berkualiti dengan meningkatkan penggunaan ekosistem pembekal awam-swasta

Nilai Teras Kami

A

Akauntabiliti

Kami mengambil inisiatif untuk memikul tanggungjawab dan melebihi jangkaan

C

Commitment

Dedikasi untuk kesejahteraan pihak berkepentingan kami

T

Teamwork

Kami bekerja sebagai satu pasukan untuk menjadi lebih berkesan dan cekap

R

Reliability

Kualiti terbaik secara konsisten

I

Integriti

Kita boleh dipercayai dan bertindak dengan niat baik. Kami melakukannya dengan betul.

T

Teknologi & Inovasi

Sentiasa meningkatkan perkhidmatan dan proses kami secara berterusan dengan menggunakan cara baru dan lebih baik untuk melakukan sesuatu.

E

Empati

Kami mengambil berat tentang pihak berkepentingan kami.

Keupayaan Kami

Pembelian Strategik

Pakej faedah PeKa B40 yang dibangunkan untuk kumpulan sasaran, mekanisme pembayaran & kontrak penyedia, pembelian perkhidmatan kesihatan yang betul dan pengurusan penyedia. Melalui rundingan harga, kami berjaya menjimatkan kerajaan lebih RM10 juta.

Sistem Pengurusan Digital ProtectHealth

Perisian yang dibangunkan ProtectHealth mampu menyimpan data penerima, penyedia, laporan perubatan, statistik, audit perubatan, status tuntutan yang layak antara lain. Semua penyedia dihubungkan melalui sistem digital kami.

Pengurusan Tuntutan Perubatan

Melalui pengurusan tuntutan perubatan, kami mengatur, mengebil, mengemukakan, mengemas kini dan memproses lebih daripada 500,000 tuntutan perubatan yang berkaitan dengan diagnosis, rawatan dan ubat-ubatan pesakit.

Pengurusan Perhubungan Pelanggan

Bertanggungjawab untuk mewujudkan dan menjaga hubungan baik dengan rakan kongsi dan pemegang kepentingan yang strategik. Menguruskan semua pertanyaan melalui telefon, e-mel dan media sosial.

Audit Perubatan

Bertanggungjawab untuk analisis terperinci untuk meningkatkan kualiti keputusan pesakit dan perlindungan risiko kewangan untuk sistem penjagaan kesihatan yang efektif dan efisien. Pemeriksaan GP dilakukan secara berkala dan rawak serta menyiasat anomali data.

Jangkauan Komuniti

Kami mencapai penerima bantuan dengan program jangkauan komuniti kami. Sehingga kini, kami telah berjaya menganjurkan 49 program jangkauan di seluruh negara dan ia telah mendapat pengiktirafan antarabangsa dan memenangi PenyampaianTerbaik semasa 2nd International Conference on Public Health and Well-being 2021.